/ Annemin de İşi Olsun / Benim annemin işi çok önemli

Benim annemin işi çok önemli

Türkiye’nin 43 ilindeki ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik “Annemin de İşi Olsun” konulu bir resim yarışması düzenleniyor.

Yarışma, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.  Yarışma, başkent Ankara ve 12 Nuts II bölgesindeki büyüme merkezi olarak tanımlanmış 43 ili kapsıyor: Van, Kars, Şanlıurfa, Erzurum, Batman, Diyarbakır, Sivas, Malatya, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Samsun, Elazığ, Kastamonu, Kayseri ile ardalanları, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Hakkari, Mardin, Şırnak, Siirt, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Tunceli, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Yozgat, Çankırı, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya.
 Yarışmanın amacı ise çalışma hakkının, kadınlar için de temel insan haklarından biri olduğu konusunda farkındalık oluşturulması. Yarışmaya katılım sürecinde öğretmen ve velilerin konu hakkında öğrencilerle birlikte düşünüp tartışmaları, onlara yol göstererek yaratıcı süreç öncesinde konuya katılımları bekleniyor. 
Ödüller: 
43 ildeki resmi ilköğretim okullarının 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin katılacağı yarışmada;
Her ilin Birincisine    : Bisiklet + Katılım Plaketi 
Her İlin İkincisine      : Scooter + Katılım Plaketi 
Her İlin Üçüncüsüne : 1000’lik Yap-boz ve 36’lı tam takım boya seti (suluboya, pastel boya ve kuru boya)  + Katılım Plaketi 

İllerden dereceye giren resimlerin yarışacağı ve Ankara’da jüri tarafından belirlenecek resimlerden kazananlara ise aşağıdaki ödüller verilecek. 
Birinciye                    : Laptop +Yarışmaya Katılım Plaketi 
İkincilik                      : Netbook  +Yarışmaya Katılım Plaketi 
Üçüncüye                  : Fotoğraf Makinesi  +Yarışmaya Katılım Plaketi 
5 Mansiyon                : 5 kişiye Giyilebilir Walkman + Katılım Plaketi
Ayrıca yarışmaya katılan öğrencilerin resimleriyle 2013 yılı takvimi hazırlanacak ve dağıtılacak. Yarışmanın koşulları ve detaylı bilgi için: www.kadinistihdami.net 
Ayrıca her türlü sorunuz için  iletisim@kadinsitihdami.net ‘e e-posta göndererek veya (0312) 231 5233’nolu telefondan arayarak Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu İletişim Ekibi’ne ulaşabilirsiniz.

0 YORUM YAP

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir