/ hibe / İş kurmak isteyen kadınlara hibe ve kredi müjdesi!

İş kurmak isteyen kadınlara hibe ve kredi müjdesi!

admin on 15 Mart 2014 - 15:32 Kategori: hibe, kadın istihdamı, Nesrin Ulema, Teşvik

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, A Haber’de yayınlanan Ajans Bugün programının canlı yayınına katılarak kadın istihdamı ve kadınlara yönelik hibe ve kredi destekleri hakkında bilgi verdi ve soruları cevapladı.

AK Parti İZmir Milletvekili Nesrin Ulema, A Haber canlı yayınına katılarak kadın istihdamı ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Ulema, şunları söyledi:

İş Kuracak kadınlara kredi varilecek… Şimdi Türkiye’nin önünde bir hedef var ve bu hedef dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek. Bunu başarmak için kadınları da ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak istiyorsak kadınları da istihdamın içine katmamız gerekiyor.

Kadınların ne yapması lazım?
“Ben işimi kurmak istiyorum” diyen kadınlarımızın bu konuda KOSGEB’e başvurmaları gerekiyor. Bu süreçte daha sonra yaklaşık 1 ay süren bir kursa tabi tutuluyorlar kadınlarımız. Daha sonra kendi işini kurmak isteyen kadınlara kredi veriyoruzç. Örneğin kuaför açmak, el sanatları tezgahı açmak istiyorsa bunları proje olarak sunuyor ve buna göre ihtiyaçlar tespit ediliyor ve projeleri uygun görülen kadınlarımıza ilk olarak 30 bin lira hibe desteği veriyoruz. Sonrasında da 70 bin lira faizsiz krdedi veriyoruz.

Kredi koşulları nedir?
70 bin liralık destek faizsiz bir destek 2 yıl geri ödemesiz sonrasında da 2 yıl taksitle ödemesi gerekiyor. Ülkemizde 200 bin kişi KOSGEB’in bu eğitimlerinden ve giriyşimci destek programlarından da 10 bin vatandaşımız kendi işini kurma fırsatı oldu.

Bu projenin en güzel yanı
Hem istihdama katkı oluyor hem de kendi işinin patronu olan kadın başka kadınları da istihdama katarak destek vermiş oluyor. Ülkemizde farklı bir destek modeli de var. İlk defa kadın istihdam edecek işverenin sigorta prim ödemesini ilk 5 yıl devletimiz yapıyor

0 YORUM YAP

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir