/ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı / Kadın istihdamının artırılması toplantısına, Milletvekili Yüksel başkanlık yaptı

Kadın istihdamının artırılması toplantısına, Milletvekili Yüksel başkanlık yaptı

Her Alandaki Kadın İstihdamının Artırılması ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyon, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel’in başkanlığında üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.
TBMM’de Komisyon üyesi Milletvekilleri, Uzmanlar, TÜİK İş gücü istatistikleri Grup Sorumlusu Murat Karataş, Toplumsal Cinsiyet İstatistikleri Grup Sorumlusu Deniz Uyanık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ekonomik Statü Daire Başkanı Banu Tuncay Yıldız ve Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Temsilcisi Ümit Deniz Efendioğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda, Türkiye’de kadın istihdamıyla ilgili tespitlerde bulunuldu.
Türkiye’de kadın istihdamının genel durumu, bu alanda karşılaşılan sorunlar, kadın istihdamının arttırılmasının önündeki engeller ve bu engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik mevzuatta yapılabilecek değişiklikler, Türkiye’de kadın istihdamının genel durumu, de dâhil çözüm önerileri üzerine değerlendirmeler yapılan komisyon toplantısında kadın istihdamı alanında yapılan çalışmalarla ilgili şunlara değinildi.
“14 Şubat 2012 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) işbirliğinde “Kadın Girişimcilerin Finansmana Ulaşımının Kolaylaştırılması” çalıştayı düzenlenmiştir.
10 Temmuz 2012 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının başkanlığında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bankalar Birliği ve Kredi Garanti Fonu ile toplantı yapılmıştır. Toplantıda Kredi Garanti Fonu ile ilgili önerilen hususlar Ekonomi’ den sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a iletilmiş olup, kadın girişimcilerin finansmana erişimi için Kredi Garanti Fonu özelinde ve Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılabilecek desteklere yönelik Müsteşarlıktaki Mali Sektörler Dairesi ve Kredi Riski Yönetimi Dairesi ile Ekonomik Statü Dairesinin çalışmaları devam etmektedir.
10 Şubat 2012 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Kadınlar, engelliler, gazi ve şehit yakınlarına yönelik girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının arttırılmasını öngören işbirliği protokolü`‘ imzalanmıştır.
17 Şubat 2012 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında; istihdam, çocuk işçiliği ve sosyal yardımlar konularında işbirliği protokolü imzalanmıştır. 14 Mayıs 2012 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin işbirliğinde Kadın Çiftçi Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalanmıştır.
 Dünyada ve Türkiye’de kadın istihdamı oranlar ve karşılaştırmalar, istatistiki veriler ışığında değerlendirmeler ve bu konudaki öneriler içeren diğer sunumlar ile komisyon toplantısı sona erdi.
0 YORUM YAP

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir