/ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı / Hibe ödüllü Teknolojide Kadın Hareketi Yarışması için başvurular başladı

Hibe ödüllü Teknolojide Kadın Hareketi Yarışması için başvurular başladı

Hedef Kitle
GFK ve Doç. Dr. İpek İlkkaracan ile Türkiye’de, mobil teknolojilerin erişimine, kadınların mobil teknolojilere olan tutumları ve bu tutumların nasıl değiştiğine yönelik, Ağustos 2011 den başlayarak dört ay süren, 15-65 yaş grubu 1.607 kadından oluşan, 16 ilde ulusal bir temsili örnek grubu arasında yapılan kapsamlı bir alan araştırmasını baz alan rapor neticesinde proje için 2 grup Kadın Hedef Kitlesi belirlenmiştir:
  1. Henüz iş hayatına katılmamış olan kadınlar
  2. Hali hazırda iş hayatında olan kadınlar
Projenin Amaçları
Teknolojide Kadın Hareketi Programı, Türkiye’de kadınları iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlarla tanıştırarak, kadınların çalışma hayatına katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırmayı amaçlıyor.
Bu amaç doğrultusunda; Türkiye’deki kadınların teknoloji kullanım alışkanlıklarının ve ihtiyaçlarının tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması için gerekli saha araştırılması gerçekleştirilmiştir. İhtiyaçların belirlenmesinin ardından iki ayrı hedef kitle belirlenmiştir.
  1. Henüz iş hayatına katılmamış kadınlar
  2. Hali hazırda iş hayatında bulunan kadınlar
Henüz iş hayatına katılmamış olan kadınlara temel bilgi ve iletişim teknolojileri eğitimlerinin yanı sıra iş hayatlarına yön verecek etkin iletişim becerileri, zaman yönetimi ve satış pazarlama teknikleri eğitimlerinin verilmesi planlanmıştır. Hali hazırda iş hayatında bulunan kadınlara temel girişimcilik ve e-ticaret eğitiminin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojileri eğitimlerinin verilmesi planlanmıştır.
Eğitimlerin ardından başarılı olan kadınlara rehberlik hizmetlerinin sunulması ve teknolojiyi kullanarak işini kurmakta ve geliştirmekte olan kadın girişimcilerin yarışma ile ödüllendirilmesi hedeflenmektedir.
Eğitimler
Belirlenecek ihtiyaçlar doğrultusunda kadınlara bilgi ve iletişim teknolojilerine giriş, girişimcilik ve kişisel gelişim eğitimleri verilerek eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara “Katılım Belgeleri” verilecektir. Eğitime katılan kadınlar için ayrıca 5 ay süre ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile ilgili çeşitli seviyede e-öğrenme içerikleri de kullanımlarına açılacaktır.
0 YORUM YAP

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir