/ Güler Sabancı / Çalışanların 3’te 1’i kadın ama yetmez sayıyı artırmalıyız

Çalışanların 3’te 1’i kadın ama yetmez sayıyı artırmalıyız

admin on 25 Eylül 2013 - 14:31 Kategori: Güler Sabancı, kadın istihdamı, Liderler Zirvesi, Sabancı Holding
Kadın istihdamına dikkat çeken Güler Sabancı, “2013’te şirketlerimizde yeni işe alınanların yüzde 35’i kadın” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ 
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) The Global Compact tarafından düzenlenen ‘Liderler Zirvesi’nin açılış panelinde kadın istihdamına dikkat çekti. 
YÖNETİMDE KADIN ORANI YÜZDE 21
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un yaptığı açılış konuşmasının ardından gerçekleşen panelde Sabancıkadın istihdamı ve Sabancı Topluluğu’nda bu konularda yapılan uygulamalara değindi. Sabancı, “Çalışanlarımızın yaklaşık üçte biri kadın ama bu yetmez. Yönetim kademelerinde çalışan kadınların oranı ise yüzde 21. Terfi oranı, 2012’de yüzde 22’yken, 2013 itibarıyla yüzde 34’e yükseldi. Yeni işe alınanlar arasında da yüzde 35’e yükseldi” ifadelerini kullandı.
BRİSA SON 3 YILDA 78 BİN AĞAÇ KURTARDI
Sabancı Topluluğu’ndaki sürdürülebilirlik uygulamalarına da değinen Güler Sabancı, “İki çimento fabrikamızda atık ısı geri kazanımıyla enerji üretiyoruz. Enerjisa’nın 143 megavat kapasiteli rüzgar santralını açtık. Bu Türkiye’deki en büyük yenilenebilir enerji üretim tesisi. 3 yılda Brisa, karbon emisyonunu 26 bin ton azaltarak, yaklaşık 78 bin ağacı kurtardı” dedi.
0 YORUM YAP

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir